244715579_250539780340183_38779602170414684_n

Organ Terapi

Med Organ Terapi skabes der plads til at dine organer kan genfinde deres naturlige bevægemønster og komme i balance. Det betyder, at selv fysiske symptomer har mulighed for at mindskes og måske endda helt forsvinde.

Organ Terapi har tråd helt tilbage til antikken og i nyere tid er organmassage blevet tilføjet som en del af osteopatien. Ifølge osteopatien er liv = bevægelse, og det gælder særligt for organerne, da deres bevægemønstre er nødvendige for, at de hver især kan udføre deres særlige funktion. 

Organerne er vores ældste og mest primitive strukturer, men de er på mange måder blandt de mest sofistikerede. Organerne har stor betydning for, hvordan vi har det – måske mere, end vi er klar over, da de er direkte forbundet med vores følelser og almene velvære. 

Hvis der er ubalance i et organs bevægelse, kan det have store konsekvenser for resten af kroppen. Ubalancer i organerne kan bl.a. opstå ved sygdom, følelsesmæssigt stress, traumer, toxiner, medicin, hormonelle faktorer m.m.

I Organ Terapi strækkes og løsnes bindevævet, så organerne får plads til at genfinde deres bevægemønstre gennem en række blide og afspændende teknikker. Samtidig kan teknikkerne gå meget dybt i kroppen, alt efter hvilke organer, der behandles.

Et velfungerende og sundt organ er i bevægelse

For at vores organer kan fungere optimalt, må de kunne bevæge sig. Det betyder, at de alle skal kunne glide frit i forhold til hinanden i bughulen og i brystkassen.
En del af denne bevægelse skabes via vores vejrtrækning og kroppens bevægelser. Samtidig har organerne deres egen indre, langsomme bevægelses-cyklus, hvor de i synkroni bevæger sig først mod og derefter væk fra midterlinien af kroppen.

Organerne indeholder vores gamle uforløste følelser

Vores organer reagerer, når vi bliver følelsesmæssigt stressede. Får vi ikke bearbejdet og givet slip på stærke, negative følelser, bliver de hængende i organerne. Gemt væk fra bevidstheden og dermed fortrængt. Men den følelsesmæssige stresstilstand påvirker fortsat organerne og kan give så meget ubalance at det giver fysiske symptomer. 

Bestemte følelser er “knyttet til” bestemte organer. Så når vi “rammes” af en bestemt følelse, giver det resonans i det tilknyttede organ. Det kan blive en selvforstærkende proces.
Gennem organterapi er det muligt at blive bevidst om, få bearbejdet og slippe den følelsesmæssige stress, når organerne bliver afspændte og genfinder deres naturlige bevægemønster og balance.